Groepsaankoop oordoppen op maat

Je gehoor beschermen op festivals, fuiven en concerten? Word je als sportleerkracht of muzikant vaak blootgesteld aan hoge decibels? Of wil je je snurkende partner een stapje voor zijn? 

Doe dan mee met de groepsaankoop oordoppen op maat!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor oordoppen op maat. Deze oordoppen bieden namelijk tal van voordelen, waardoor het hun hoge prijskaartje zeker waard. Op maat gemaakte oordoppen zijn - jawel - op maat gemaakt. Daardoor passen ze perfect in je oren en schermen ze je oren volledig af van schadelijke geluiden. Bovendien filteren ze de slechte en gevaarlijke tonen uit de muziek. Met deze oordoppen ben je dus niet alleen beschermd tegen de luide decibels, maar kan je ook meer genieten van de muziek. Twee vliegen in één klap! Een ander voordeel is dat je je op maat gemaakte oordoppen heel lang kan gebruiken.

Ik liet de mijne vijf jaar geleden maken: in 2018 organiseerde ik een groepsaankoop met Jong Groen Pallieterland in de vier Pallietergemeenten en hielp zo’n 70 feestvierders aan gehoorbescherming op maat. Deze keer wou ik het grotere aanpakken en het concept doortrekken naar de gehele provincie. Wanneer ik op feestjes feestende jongeren naast geluidsboxen zie staan zonder gehoorbescherming, dan denk ik: “verdorie, ik hoop dat ze geen gehoorschade oplopen”. Je gehoor herstelt zich niet: eens schade, altijd schade. Daarom is bescherming erg belangrijk.


Waarom de groepsaankoop?

Simpelweg omdat het de kosten wat drukt. Zo krijgen we 15% korting. Normaal kost een paar oordoppen €168, met de groepsaankoop kosten ze €142,80. Nog steeds een smak geld, maar we hopen het op deze manier toch net iets toegankelijker te maken. Naast muziekdoppen zijn er ook slaapdoppen beschikbaar. Deze kosten met de groepsaankoop €80,75.

Volgens Audika zijn er daarbovenop terugbetalingen van mutualiteiten voorzien: €25 per kalenderjaar van de Liberale Mutualiteit voor de aankoop van oordoppen op maat. CM-leden hebben geen extra terugbetaling, maar ontvangen wel 10% korting door een samenwerking met Audika (maar deze vervalt door de korting van 15% bij onze groepsaankoop). Helan en Solidaris voorzien een korting bij een andere leverancier. Het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds voorziet een terugbetaling tot €50. We raden klanten aan om contact op te nemen met de mutualiteit om te horen achter een terugbetaling.

Hoe kan ik me inschrijven?

Heel simpel! Je ziet op deze pagina de verschillende groepen die meedoen en de datum en locatie wanneer deze doorgaan. Vink de gemeente aan waar jij langs wil komen. Enkele dagen voor het opmeetmoment ontvang je een mailtje met alle praktische informatie. Je kan zelf de kleur kiezen, de uitvoering (met of zonder handvat), de hardheid van de stof, alsook hoe hard het geluid gedempt moet worden (15dB, 20dB of 25dB). Tijdens het opmeetmoment maak je een afspraak om je oordoppen af te halen en te laten testen op lekken. De productie van je oordoppen duurt ongeveer drie weken.

 

Herbeluister het interview met RTV hier.

 

Mocht je nog vragen hebben, kan je me contacteren via onderstaande gegevens.

Groetjes, Brend Van Ransbeeck
Initiatiefnemer en provincieraadslid Groen Antwerpen
[email protected] - 0474 48 17 40

Oordoppen_3_(2)-header.png

Kies een moment

16 people have signed up to volunter